...Nunc mollis ligula vitae nisl lacinia tempus

Gradjanski razgovori u rukavicama III

MAR
8

Ovo je treći u nizu dogadjaja u kojima umetnik izaziva odredjene identitetske grupe na takozvane razgovore, odnosno moguć fizički obračun. Prethodni razgovori> oktobar 2018 - Galerija NBS, decembar 2018 - TransformArt Galerija.

Počev od cenzure radova i kataloga u NBS, Mojsilović je zauzeo pasivno-agresivni stav, kako bi izašao iz senke i nevidljivosti klošarske umetničke profesije.

Kako nikog zapravo nije briga za umetnost, Mojsilović će se u KC Baraka, kao transrodno osvešćena žena, boriti za titulu "Frozen Kraljice poslednje januarske večeri". Projekcija radova umetnika, uz Video zapise borbi sa kustosima, kolegama i publikom sa prethodnih "Razgovora u rukavicama" biće prateći sadržaj ove egzibicije. Mojsilović veruje da je njegov umetnički kredo, lepota i njegova ženska sloboda neposredno ugrožena upravo zbog drugih žena. Stoga je on, kao TransMoses Queen, odlučan da "porazgovara" sa kučkama, u rukavicama od 12 unci. U fer sportskoj, građanskoj bokserskoj atmosferi, pružiće ženama tu mogućnost da zablistaju u uslovima rodne ravnopravnosti! Ženi je mesto u Ringu! Ženi je mesto u Baraci!