...Nunc mollis ligula vitae nisl lacinia tempus

Vladimir Mojsilović zatvara otvaranje

APR
10

Trijenale proširenih medija

Od organizatora Trijenala proširenih medija saznajemo da će ova značajna manifestacija biti obeležena ozbiljnom i uzbudljivom umetničkom selekcijom i značajnim imenima međunarodne scene. Otvaranje je zakazano za četvrtak, 18.4.2019, sa početkom u 19 h, u Paviljonu Cvijete Zuzorić.
 
Veče otvaranje Trijenala će svakako obeležiti dolazak austrijskog filmskog reditelja i multimedijalnog umetnika Virgil Widrich sa projekcijom video instalacije u Kulturnom centru Beograda (četvrtak, 18.4. u 16 h) i dva video rada u Paviljonu Cvijeta Zuzorić od kojih je jedan interaktivan. Učešće Virgila Vidriha realizuje se u saradnji Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS sa Austrijskim kulturnim forumom, kompanijom Wiener Städtische Osiguranje i Kulturnim centrom Beograda.

Fotograf Petar Ranković tokom večeri otvaranja izvešće akciju sa šampanjcem, umetnica iz Hrvatske Iva-Matija Bitanga i srpska umetnica Katarina Jovanović predstaviće svoj autentični performing art.
Umetnica iz Poljske Maria Nova najavljuje performans iznenađenja.

Umetnik Vladimir Mojsilović „Donosi ring u kulturne institucije“, boksuje na završnici večeri i nada se da će umetnici iz inostranstva prihvatiti izazov. U okviru projekta „Mali građanski razgovori u rukavicama“ najavljuje revijalne boks mečeve sa profesionalnom bokserkom, kao i jednim pesnikom i đubretarom. Mečeve će voditi Martial Art Curator Lazar Sakan.

Press konferencija povodom ovog događaja održaće se u sredu, 17.04. u 12,30 h u Paviljonuu Cvijete Zuzorić.